Home » bets » Motorsport vinteren 2015/16
Hamilton

Motorsport vinteren 2015/16

Årets motorsportsesong går mot slutten. Det har vært en innholdsrik sesong i de forskjellige disiplinene, men det største fokuset har som vanlig vært rettet mot Formel 1, og hos bet365 kan du få de siste nyhetene om motorsport og oppdaterte formel 1-odds. Årets sesong har vist seg å være ganske forutsigbar, noe som innebærer at det kan lønne seg å satse på hendelser som skjer i selve løpet hvis du ønsker å tjene noen slanter mens du koser deg med lynraske biler foran TV-skjermen.

2 gjenstående Formel 1 løp

Årets Formel 1-løp har vært fullstendig dominert av britiske Lewis Hamilton og tyske Nico Rosberg. Disse to førerne har vunnet 16 av de 17 løpene som er arrangert til nå. Hamilton er i en særklasse med 11 gevinster, mens Rosberg står med 5. Landsmannen Sebastian Vettel er unntaket som bekrefter regelen, ettersom han trakk det lengste strået i Singapore Grand Prix. Bak disse 3 er det skremmende tomt, og man kan alltids frykte for interessen og rekrutteringen når enkelte navn og merker er så dominerende som i denne sesongen. Pengefokuset blir stadig viktigere, og det er derfor vanskelig å nå opp i den knallharde konkurransen.

De to løpene som gjenstår er i Brasil og Emiratene. Sammenlagtseieren går selvsagt til Hamilton, men det ligger an til å bli en knallhard kamp mellom Rosberg og Vettel om andreplassen. I skrivende stund er Rosberg 21 poeng foran. Etter det avsluttende løpet tar Formel 1-sirkuset en velfortjent pause til neste vår, hvor det forhåpentligvis blir mer spennende i sammendraget. Man skal allikevel ikke ta dette for gitt, ettersom de rikeste aktørene foretrekker å satse på de største navnene. McLaren har iallfall lovet at de skal få en slagkraftig bil neste år.

Hamilton

Lewis Hamilton kan snart ta seg en velfortjent vinterpause

Bilde: Alistair Rickman

Vinteraktiviteter

Selv om tradisjonelle motorsportøvelsene går i dvale i løpet av vinteren er det mer enn nok å følge med på for oss motorsportinteresserte. Iscross er en sport i stadig utvikling, hvor det kjøres rundt på baner dekket av snø og is. Sporten er meget populær i Sverige, hvor Per Olof Serenius er en av de mest kjente utøverne. Hastigheten kan komme helt opp i 130 km i timen og de fleste konkurransene arrangeres i Sverige, Finland og Russland.

En mer luftig sport er «Freestyle Snowmobile Cross» hvor utøverne utfører de mest fantastiske akrobatiske svevene du kan forestille deg. Det ble nylig satt en ny rekord i lengdehopp av amerikaneren Levi Lavellee. Dette er en gren i X-games, som er en årlig idrettskonkurranse innen en rekke grener som defineres som ekstremsport. Nedenfor kan du se en eksempelvideo på at det kan gå rimelig luftig for seg:

3 WRC-løp i løpet av vinteren

2016-sesongen av WRC starter opp i januar med Rally Monte Carlo. Her har vi norsk deltakelse gjennom Andreas Mikkelsen og Mads Østberg. Begge har vært i toppen i løpet av 2015-sesongen, men det er for langt opp til Sebastien Ogier som kommer til å vinne sammenlagt. Det første rallyet i 2016 finner sted i Monte Carlo mellom 22-25.januar. Deretter forflytter man seg til snø og is i Sverige i februar, før man er tilbake i varmen i Mexico i mars. I Norge arrangeres det fem løp i januar og februar, hvorav tre er en del av NM.

 

 

 

Gazogame.net